Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Xωρις αναισθητικο τραγκας για την Teva!(binteo)

Αποσύρθηκε στις ΗΠΑ – Τέτοια ανώνυμα γενόσημα θέλει να μας ταΐζει η τρόικα – Ιστορική η ευθύνη Σαμαρά να αντιταχθεί στα σχέδια αφανισμού μας!






Τεράστιο χαστούκι για την τρόικα και όλους όσοι προωθούν τη δραστική ουσία στην Ελλάδα αποτελεί το σκάνδαλο μεγατόνων που αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ με τις σοβαρότατες παρενέργειες ανώνυμου γενόσημου φαρμάκου της ισραηλινής εταιρείας Teva, το οποίο αποσύρθηκε άρον-άρον από τις αρχές. Πρόκειται για ένα γενόσημο αντικαταθλιπτικό που συνιστά «κακέκτυπο» του πρωτότυπου σκευάσματος και προκαλεί, από άγχος, αυπνίες και πονοκεφάλους, μέχρι και διαρκείς τάσεις αυτοκτονίας! Συγκεκριμένα, η Teva αμέλησε να περιλάβει στο σκεύασμα της, μεμβράνη που επιβραδύνει την αποδέσμευση του φαρμάκου στον ανθρώπινο οργανισμό (την οποία διαθέτει το πρωτότυπο σκεύασμα), με συνέπεια οι ασθενείς που προτίμησαν το, φθηνότερο, ανώνυμο γενόσημο της ισραηλινής εταιρείας να βρεθούν εκτεθειμένοι σε υπερβολική δόση!

Το σκάνδαλο έχει απασχολήσει τα μεγαλύτερα αμερικανικά μέσα (Los Angeles Times, USA Today, Business Week, ABC News κ.λπ.), προκαλώντας σάλο διεθνώς. Το χειρότερο είναι ότι το συγκεκριμένο φάρμακο είχε λάβει έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) και κυκλοφορούσε χωρίς –όπως αποκαλύφθηκε- να έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι! Αντίθετα, η άδεια είχε βασιστεί σε ελέγχους χαπιών με τη μισή δόση

Δε θα μπορούσε να υπάρξει πιο χαρακτηριστική περίπτωση, που να αποδεικνύει ότι οι επιδιώξεις της τρόικαςκαι των εν Ελλάδι αντιπροσώπων της- να εφαρμοστεί άκριτα η δραστική ουσία στη χώρα μας, ισοδυναμούν με έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού. Ένα έγκλημα που καμία κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει αν δε θέλει να μείνει στην Ιστορία ως η υπεύθυνη του θανάτου των παιδιών μας.

Τι είναι η Teva; Η Teva είναι ίσως η μεγαλύτερη στον κόσμο φαρμακοβιομηχανία πάμφθηνων γενοσήμων, που παράγονται υπό –ανεξέλεγκτες, όπως αποδεικνύεται από τις επανειλημμένες καταγγελίες του FDA- συνθήκες στα εργοστάσιά της στην Ινδία, το Πουέρτο Ρίκο, την Κίνα, το Ισραήλ κ.α. Είναι αυτά ακριβώς τα σκευάσματα που θα κατακλύσουν τα φαρμακεία μας, σε περίπτωση που περάσει η ρύθμιση για συνταγογράφηση με βάση αποκλειστικά και μόνο τη δραστική ουσία. Διότι, αυτή η ρύθμιση αδιαφορεί παντελώς για την ποιότητα του φαρμάκου και ορίζει ως μοναδικό κριτήριο την τιμή του. Ετσι, τα ελληνικά και ευρωπαϊκά επώνυμα σκευάσματα που ακολουθούν αυστηρότατα ποιοτικά στάνταρ –και, άρα, δε μπορούν να ανταγωνιστούν τα ανώνυμα γενόσημα όταν μοναδικό κριτήριο είναι η τιμή- θα εξαφανιστούν από τα ράφια των φαρμακείων και ο Ελληνας θα υποχρεώνεται να παίρνει φάρμακα όπως αυτά της Teva.

Όμως, η Teva είναι εταιρεία με… παρελθόν. Επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) για μαύρα σωματίδια, ακαθαρσίες, ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής, μολύνσεις και μπερδέματα στην παραγωγή! Μάλιστα, οι συνθήκες παραγωγής σκευασμάτων σε εργοστάσιο του ομίλου Teva στο Μιζούρι των ΗΠΑ ήταν τέτοιες που οδήγησαν τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (Food and Drug Administration - FDA) να του βάλει λουκέτο!

Και τώρα… αυτό. Ένα τέτοιο, ανώνυμο γενόσημο αντικαταθλιπτικό της Teva συλλαμβάνεται με τόσο σοβαρές παρενέργειες και ο FDA αναγκάζεται όχι μόνο να το αποσύρει, αλλά και να ομολογήσει ότι δεν είχαν γίνει επαρκείς έλεγχοι πριν την κυκλοφορία του. Όταν ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκου, ο πιο ισχυρός και αυστηρός στον κόσμο, με τεράστιες υποδομές σε εξοπλισμό και προσωπικό, αφήνει και κυκλοφορούν επικίνδυνα σκευάσματα στην αγορά των ΗΠΑ, φαντάζεστε τι θα γίνει στην Ελλάδα του υποστελεχωμένου ΕΟΦ (που ακόμη και οι ίδιοι οι επικεφαλής του ομολογούν ότι υπάρχει πρόβλημα ανθρώπινου δυναμικού);

Τέτοια φάρμακα θα μας ταΐζουν. Το επικίνδυνο αντικαταθλιπτικό της Teva που μπορούσε να οδηγήσει και στην αυτοκτονία (!) κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ γιατί ήταν φθηνότερο. Όταν στην Ελλάδα θα άρουν κάθε ποιοτικό φραγμό –όπως επιμένει η τρόικα, χωρίς να καν δέχεται να ακούσει τις αντιρρήσεις που εκφράζουν ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι (από τους γιατρούς ως το υπουργείο)- και θα μας ταΐζουν το πιο φτηνό φάρμακο, αυτά ακριβώς τα σκευάσματα θα καταλήγουν στο στομάχι μας! Πράγμα που ήδη συμβαίνει στα ελληνικά νοσοκομεία, αφού εκεί η δραστική έχει ήδη εφαρμοστεί και ήδη η Teva (ναι, η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ εταιρεία με το φάρμακο που προκαλούσε ακόμη και τάσεις αυτοκτονίας) σαρώνει στους διαγωνισμούς, με τα πάμφθηνα σκευάσματά της. Ναι, αυτή η εταιρεία που τόσες φορές έχει καταγγελθεί για απαράδεκτες συνθήκες στα εργοστάσιά της (ακόμη και αγνώστου προελεύσεως μαύρα σωματίδια εντόπισαν οι έρευνες του FDA που έχει δημοσιεύσει το newsbomb.gr)!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΟΛΌΚΛΗΡΟ ΤΟ ΆΡΘΡΟ
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου